BOKITA KRIJGT BUURMAN (5) – filmpje!

RED NOUS NOUS scan de QR code

DE KWESTIE
De kwestie is deze: Rietje is fysiek niet meer in staat om zelf haar beestenboel schoon te houden. Ze heeft een PGB (Persoons Gebonden Budget), maar het lukt haar niet een ‘witte werkster’ te krijgen. Alle huishoudelijke hulpen willen volgens haar alleen maar zwart werken. Daar kan ze niks mee. Vanwege die PGB moet Rietje iedere cent die ze uitgeeft kunnen verantwoorden. Dat schiet dus niet op.

DE VRIJWILLIGERS
Vrijwilligers dan? Ik heb daar al eens een oproepje voor geplaatst. Kwam niet van de grond. De enige mevrouw die zich aanmeldde hield het bij 1 keer. Ze wilde emotioneel niet betrokken raken. Ook daar kun je je iets bij voorstellen. De thuiszorg dan die 2 keer per week kwam? Komt ook niet meer. Voor zover ik het begreep vertrouwde Rietje haar niet omdat ze onder 1 hoedje met de woningbouwvereniging zou spelen. Kortom, een flinke puinhoop daar in Hoorn.

Dan zelf maar wekelijks met een emmer sop naar Rietje afreizen? Gekkenwerk. We komen hier zelf al tijd tekort met die bewerkelijke oudjes.

DE UITZETTING
Ondertussen ligt Nous Nous op zijn sofa. Hij komt er alleen nog van af om te poepen en piesen. In de hoek van de kamer. Zo op de vloer… De situatie in Hoorn is nu als volgt: Nous Nous moet het huis uit. Of de huur wordt opgezegd. Dan staan Rietje en Nous Nous samen op straat (plus poezen, konijn King, die leuke hondjes en het kipje met de zijden veertjes).

DE WREEDHEID
Rietje & Nous Nous zijn met elkaar vergroeid. Vrouw en varken van elkaar scheiden is onmenselijk. Een totaal verzenuwde Rietje huilend in mijn armen: ‘Mijn kind wordt van mij afgepakt!’ Voor Nous Nous is de ramp ook compleet. Zo’n hoogbejaard varken uit zijn vertrouwde omgeving weghalen, daar is maar 1 woord voor: wreed.

En ik wil geen doodongelukkig varken op Het Beloofde Varkensland!

DE OPLOSSING
Gisteren de koppen bij mekaar gestoken bij Stichting Familie Bofkont. Ik heb het bestuur nu zover dat Nous Nous welkom is (Néé! Niet Nog Meer Zorgen! Néé! Niet Nog Meer Kosten!), want nood breekt wetten. Nu staan we voor het volgende.

1. Nous Nous moet een dak boven zijn hoofd krijgen.
2. Rietje mag hier niet aan onderdoor gaan.

Na een nachtje tossing & turning kom ik op het volgende:

1. Nous Nous moet een eigen pipowagen! Kan ie lekker blijven liggen op zijn eigen canapé (die gaat dus ook mee :-)).
2. Rietje mag hem opzoeken zo vaak ze wil.

DE PIPOWAGEN
In de pipowagen komt ook een bed voor Rietje. Plus een gezellig zitje. Rietje & Nous Nous samen in die pipowagen op Het Beloofde Varkensland. Zie je het voor je?

GELUK VOOR MENS & DIER
Wil jij ook meedoen aan dit geluk voor Rietje & Nous Nous? (Aftrekbaar van de belasting!)

Tikkie voor NOUS NOUS
https://familiebofkont.nl/Tikkie-voor-NOUS-NOUS.html
(iDeal overboeking? Klik ook op de tikkie-link!)

PS
Kijk naar dit filmpje, dan snap je dat Rietje & Nous Nous niet structureel gescheiden mogen worden!
https://video.bfknt.nl/Nous-Nous-en-Rietje.mov

PPS
Voor wie het gemist heeft:

Nous Nous & Rietje in De Rijdende Rechter – 2011
https://www.npostart.nl/de-rijdende-rechter/06-09-2011/NCRV_1472953

Nous Nous & Rietje in Man Bijt Hond – 2011
(Het hilarische item begint op 05:40)
https://www.npostart.nl/man-bijt-hond/18-11-2011/NCRV_1472703

PPPS
Voor Gerrie en anderen die gedoneerd hebben voor 2 biggetjes uit de bio-industrie: Jullie krijgen morgen een mailtje met de vraag of je donatie voor de pipowagen van Nous Nous gebruikt mag worden.

En die biggetjes uit de bio-industrie dan? Die ben ik niet vergeten hoor. Maar alles op z’n tijd ;-)