Smoelenboek Familie Bofkont
van Aagje tot Zwarte Prins

Aagje

Aagje 1998-2009

Het allereerste biggetje dat Dafne vrijkocht uit de bio-industrie. Een schuw beestje. Kreeg om die reden een dagelijkse massage. Binnen een week was ze kalm. Binnen een maand verslaafd. Pionier van het vrije varkensleven. Veroorzaakte een mediahype door haar 'geheime plekje'. Werd wereldberoemd met haar eigen Varkensmassagesalon. Muze van vele kunstenaars. Duizenden mensen zijn inmiddels op de workshop varkensmassage af gekomen. Aagje heeft een zesde zintuig voor grote ego's en ontmaskert aanstellerij. Pittige dame met karakter. Maakt altijd tijdens haar berigheid Opaatje het hof. Nog steeds verslaafd aan massages. Geweldig beest.
Aagje de Tweede

Aagje †

Totaal onverwacht is Aagje op 27 april 2009 overleden. De Koningin van Het Beloofde Varkensland is bijna 11 jaar geworden. We hebben haar opgebaard op een bed appels, haar lievelingseten. Aagjes fans stuurden rozen, die aan huis werden bezorgd.

'Gecondoleerd met Aagje' zei de bloemist na het zoveelste bosje.
'Dankuwel' zei ik.
'Ze was een heel bijzonder varken'...
Nooit zal ik de verbaasde blik in de ogen van die man vergeten :-)
Aagje de Tweede

Aagje de Tweede
sinds 2009

Hartewens van gehandicapt meisje:
een biggetje redden uit de bioindustrie.
En mag dat biggetje dan groot worden
op Het Beloofde Varkensland?
Het mocht.
Gelukkig hoefden we niet te kiezen.
Want welke moet je nemen?
Je wilt die roze wondertjes
allemaal wel meenemen...
De boer had al een mooi
en sterk biggetje uitgezocht.
Toen de deur van hun hokje openging,
zat ze al rechtop te kijken.
En hoe moet ze dan heten?
Het werd Aagje, Aagje de Tweede.
Aaltje

Aaltje - sinds 2011

De zoveelse 'cadeaubig' ter opluistering van een verjaardagsfeest. Lachuh! De doos wordt naast de geluidsboxen gezet. Gelukkig is er een verstandig meisje dat zich over dit angstige biggetje ontfermt. Een kleine week later halen we haar op. Aaltje uit Aalsmeer. Ze valt met haar neus in de boter. Er zijn er nog twee van haar leeftijd - Wilde Sjouk en Broertje. Na een inburgeringsweek op Het Beloofde Varkensland is ze toe aan de kennismaking. Dat is altijd spannend. Laten ze elkaars oren heel? Het viel mee deze keer. Binnen een dag lag ze tussen Wilde Sjouk en Broertje in. Als enige geen staart meer (bio-industrie!), maar wel een moordleven bij Familie Bofkont.
Arie Bombarie

Arie Bombarie - sinds 2002

Op een dag werd er een gansje gebracht van 1 dag oud. Dafne deed hem in een draagzakje en noemde hem Arie. Dat werd al gauw Arie Bombarie. Ze kon hem geen seconde alleen laten, dan raakte hij in paniek. Dus sliep hij in haar bed met z'n kopje onder haar haren, ging mee naar de WC, onder de douche en naar Albert Heijn. Ze leerde hem zwemmen en hij vloog haar rietbusje achterna als ze naar Amsterdam reed. Op een dag werd hij ontvoerd en ontsnapte ternauwernood aan de barbeque. Hij is erg jaloers op de andere Bofkonten, wil altijd de hoofdrol spelen en bijt de varkens in hun kont. Windt iedereen om z'n vingers. Erg slim en bijdehand. Wordt 50 jaar...
BabyBig

BabyBig - sinds 2005

Dafne gaf een lezing op een beurs aan Belgische varkensboeren. Na afloop geen boekenbon, maar een big. Dat kwam zo: Ze moest op TV met een biggetje in haar armen. BabyBig voelde zich meteen bij haar thuis. 'Hoe krijgt die vrouw dat voor elkaar?' zag je de boeren denken. 'Is dit een Varkensheks?' 'Mag ze met u mee naar huis?' joelde een toehoorder. 'Ja!' riep Dafne. Maar BabyBig bleek zogenaamd niet te koop. Slimme boeren. Ze moest uiteindelijk 350 euro kosten (BabyBig was nog geen 10 euro waard voor de handel...). Ze is een beauty met haar speciale combi van donkere ogen en spierwitte wimpers. Slim, fel, sterk. Een pittige tante. Een onvoorstelbaar zachte buik. Smelt van massages...
Beertje

Beertje - sinds 2007

Uit de bio-industrie geschonken aan Het Beloofde Varkensland door een aardige varkensboer. Beertje was een baby van 5 dagen oud. Werd door dierenarts Peter Klaver samen met Giel Beelen op TV onder volledige narcose gecastreerd. Is stiefbroertje van Zwarte Prins en stiefzoon van Miss Universe. Die 3 vormen een hecht gezinnetje. Waar Beertje gaat, gaat Zwarte Prins. Beertje stal ieders hart met zijn optreden in de Pieterskerk in Leiden tijdens een het congres: 'De Kracht van de Kudde'. Drinkt nog steeds graag uit de fles. Als het aan hem ligt, blijft dat zo. Bonkt regelmatig op de voordeur: 'Kom naar buiten! Ik wil een massage!'
Bert

Bert - sinds 2011

Bert had spuugmazzel. De boer was hem vergeten met couperen, tandjes slijpen en castreren. Kan gebeuren. Hele toom gedaan, eentje overgeslagen. Boer kwam er pas achter toen ik hem belde om gezelschap voor de eenzame Keiler. Heeft u toevallig nog een beertje met staart, was mijn vraag. En verdomd. En toen ging ie ook nog mee naar Het Beloofde Varkensland. De eerste paar nachten lekker in bed onder het dekbed. Keiler in de kamer ernaast. Ze reageerden meteen op elkaars geknor. Na een paar dagen mochten ze bij elkaar en waren meteen onafscheidelijk. Een roze en een gestreepte big. Vrienden voor het leven.
Billie Bofkont

Billie Bofkont - sinds 1997

Gedumpt in het Midwolder Bos. Werd samen met zijn zus Bessie op Het Beloofde Varkensland opgenomen. Bessie stierf een half jaar later. Billie B. sloot zich aan bij Rosamunde en Brutale Griet. Kreeg in 2000 een eigen actiebusje: De Blije Beesten Bus. Richtte in 2001 de Dierenpartij op. Deed mee aan de verkiezingen in 2003: Billie Bofkont for President. Is een beschaafd heertje. Erg gevoelige, bescheiden natuur. Geen allemansvriend. Blijft altijd op de achtergrond. Slaapt samen met Mannetje Bromsnor. Schrijft een boek over zijn memoires: Het Groot Familie Bofkont Boek. Houdt van massages, maar alleen door fijnbesnaarde mensen.
Brammetje & Bonestaakje

Brammetje & Bonestaakje - sinds 2005

Brammetje's moeder (kinderboerderij) had te weinig melk voor haar 17 biggetjes. De beheerder kon het niks schelen: "Dan gaan ze maar dood". Een bezoekster ontfermde zich over een scharminkeltje. Maar help, wat te doen als hij groot was? Gauw Het Beloofde Varkensland gebeld. Het ophalen van Brammetje kwam op TV in de Familie Bofkont Soap. De volgende dag telefoon van de Kinderboerderij: 'Er ligt weer een biggetje op sterven en er wordt niks aan gedaan.' Dafne heeft Bonestaakje toen diezelfde avond 'ontvoerd' en 50 euro achtergelaten voor de beheerder. Gered! Al hun broertjes en zusjes zijn uiteindelijk op transport gegaan naar Italie als slachtvarken...
Broertje

Broertje - sinds 2011

Het varken van mijn opa heette Betsie. Als tienjarig ventje liep mijn vader met haar naar de berenboer. De berenboer woonde een paar kilometer verderop. Als Betsie gedekt was door de beer, kreeg mijn vader een berenbriefje mee naar huis. Daar stond op wanneer ze gedekt was. De berenboer woonde in Nijeholtpade (1927). In een boek ontdekte ik dat op die plek nog steeds een varkenshouderij staat. Zeshonderd fokzeugen. Ontelbare biggen. Een vleesfabriek. Ik had ze 't liefst allemaal gekocht. Broertje is vernoemd naar mijn vader. Hij heette Herman, maar werd in zijn jeugd Broertje genoemd. Niet ieder varken is even aardig, maar Broertje is uitzonderlijk lief en aanhankelijk :-)
Brutale Griet

Brutale Griet 1997-2012

Dafne heeft haar als kalfje vrijgekocht uit de melkveehouderij. Zonder oormerken en niet onthoornd. Rosamunde ging ook mee. Koeien horen samen te leven. Dafne tilde ze achter in het busje en ze voeren met een pontje over de Amstel naar huis. Dafne was de koning te rijk. 2 kalfjes! Haar allereerste boerderijdieren! Een grote verantwoordelijkheid. Ze wist dat ze ze nooit in de steek mocht laten (een koe kan 30-40 jaar worden). Het was opzienbarend in die tijd. Niemand deed zoiets. Dafne kwam meteen in BIZZ (Elseviers zakenblad) terecht, met haar 2 kalfjes aan de fles. Brutale Griet is lief, mak en zacht. Zij heeft het koeknuffelen uitgevonden!
Brutus

Brutus - sinds 2005

Brutus is een echte Bofkont. Opgegroeid bij een slager. Mocht mee uit wandelen. Op TV werd bekend gemaakt dat hij geslacht zou gaan worden... De telefoon van Het Beloofde Varkensland stond roodgloeiend. Dafne ging op Dierendag naar de slager en bestelde Brutus... levend! Ze bood zijn lichaam te koop aan op internet. Varkensvrienden kochten stukjes levende Brutus van haar. Nog een laatste wandeling met zijn fans en de slager door het dorp. Onder begeleiding van een TV cameraploeg is Brutus naar Het Beloofde Varkensland gebracht. Nu dik bevriend met Theo, BabyBig en Miss Piggy. Brutus wordt graag door vrouwen gemasseerd. 350 kilogram varkensgeluk!
Caesar

Bulle - sinds 2011

Door het witte hartje op z'n mooie zwarte kopje was ik verkocht. Ook omdat de boer vertelde dat hij de volgende dag naar de veemarkt zou gaan. Dan weet ik wel wat er gebeurt. Dat wordt enkele reis Polen met als eindbestemming kalfskroketten. Ik had een heel ander plan met dit stierkalfje. Bulle werd de redding voor een depressieve koe van dezelfde boer, die naar de slacht moest. Want een koe die niet meer presteert past niet meer in de melkveehouderij. En zo kwam Bulle samen met de trieste koe naar Familie Bofkont. Hij begon bij haar te drinken en ze genas van haar depressie. En toen Bulle op 25 juli 2012 zijn eerste verjaardag bij Familie Bofkont vierde, dronk hij nog steeds bij zijn stiefmoeder :-)
Caesar

Caesar - sinds 2001

Caesar is met de keizerssnede geboren. Dafne was destijds lammetjesvroedvrouw bij een schaapskooi en assisteerde bij de ingreep. Caesar werd zo vanuit de baarmoeder in haar armen geworpen. Ze ging hem meteen droogwrijven en vergat zijn moeder aan hem te laten ruiken. Caesar werd daarom door zijn moeder verstoten en ging met Dafne mee naar huis. Evenals Gevaarlijke Eddy, want een lammetje alleen is niks gedaan. Ze bracht ze groot met de fles. Het hele verhaal kwam in Avanta te staan. Ook gingen de lammetjes mee tijdens haar reddingsactie voor de Amstelpark hanen. Toen Gevaarlijke Eddy overleed, zocht Caesar aansluiting bij de mensen.
Dappere Dodo

Dappere Dodo - sinds 2006

Dappere Dodo werd op een koude, kletsnatte, winderige nacht gedumpt in de Bijlmermeer. Een klein mannetje van ongeveer 6 weken oud. Hij was zo slim om naar de Bijlmerweide te vluchten en een schapenkot in duiken. Dafne kreeg een telefoontje en heeft hem daar de volgende dag opgehaald. Omdat ze die dag naar een evenement moest nam ze hem mee. Dappere Dodo zat achterin de Volvo op stro en heel Amsterdam hing voor de raampjes. Een mooiere kijkdoos was niet denkbaar geweest. Dappere Dodo kwam meteen in de krant en op TV. Een paar weken later kreeg hij gezelschap van de kleine Wildeman. Vrienden voor het leven...
Gebroeders Beer

Gebroeders Beer - sinds 2007

Dafne werd gevraagd om een stel biggen van een Kinderboerderij te redden van het braadspit. Dat had heel wat voeten in de aarde. Ze kreeg na veel soebatten de wethouder om. Grootste probleem: hoe kom je aan adressen? Toen dat eindelijk gelukt was, haakte 1 van de opvangadressen af. Help! Grote bus gehuurd, de biggen opgehaald en toch nog maar dan 3 opgenomen op Het Beloofde Varkensland: De Gebroeders Beer en hun Lamme Zus. Een van de broers kreeg complicaties na de castratie en kreeg de naam Ballenboy. De andere heet Meneer Klaver. Geweldige Boys. Ze hoeft maar naar ze te kijken, of ze vallen om: Massage!
Gieltje

Gieltje - sinds 2005

Vrijgekocht uit de bio-industrie. Met staartje, tandjes en balletjes. Zonder oormerk. Zo had Dafne hem bij de boer 'besteld'. Vernoemd naar zijn peetvader Giel Beelen. Draagt een rode pet als Giel langs komt. Groeide op met Brammetje & Bonestaakje. Haalde het journaal met zijn live-castratie onder volledige narcose door dierenarts Peter Klaver. (Als statement tegen de gruwelijke onverdoofde biggencastraties in de bio-industrie). Gieltje is inmiddels een grote roze lummel. Zonnig karakter met af en toe een kribbige bui. Is nog steeds bevriend met Brammetje & Bonestaakje. Deze Drie Musketiers maken regelmatig Het Beloofde Varkenland onveilig. Dol op massages.
Juffrouw Loes

Juffrouw Loes - sinds 2008

Dit piepkleine everzwijntje werd het slachtoffertje van een jachtongeval. Slechts een paar dagen oud werd ze gegrepen door jachthond Kees. Kees bracht haar onmiddellijk naar de jager. Twee andere frislingen onverleefden dit avontuur niet. Juffrouw Loes wel. Bijzondere aftekening. Donker vachtje met oranjekleurige strepen. Net een hommeltje. De jager bracht haar naar Het Beloofde Varkensland. Juffrouw Loes is erg tam, loopt mee aan een hondenriempje, gaat mee naar bos en zee en heeft opgetreden op een school in Amstelveen. Ze is goed vetrouwd met Knor & Knorrie. Streng en vinnig kan ze zijn. Verder heeft ze net zo'n zelfverzekerde inborst als Wildeman. Verslaafd aan massages. Nu al...
Keiler

Keiler - sinds 2011

De nachtmerrie voor iedere frisling op de Veluwe; je familie aan flarden geschoten en je blijft alleen over. Het overkwam Keilertje. Samen met een nog overgebleven broertje. Iedere dag gingen ze bij de boswachter bedelen om wat eten. Op een dag kwam Keilertje alleen. Zijn broertje had zonder moeder de ontberingen in het bos niet overleefd. "Mag hij alsjeblieft bij Familie Bofkont?" mailde de boswachter. Dit beestje kwijnt weg van eenzaamheid".
Wilde zwijnen zijn mijn zwakke plek. Dus ging ik weer door de knieen. Toen Bert er bij kwam, bleek uit alles dat Keiler gesnakt had naar gezelschap. Keiler's leven heeft weer zin. En ze leefden nog lang en gelukkig. (zie Bert)
Knor & Knorrie

Knor & Knorrie - sinds 2007

Werden afgeleverd bij de Familie Bofkont in een caviakooitje. Vel over been. Sneue beestjes. Angstige koppies. Knorrie moest braken en was aan de diarree. Gebruikt voor een fotoshoot. Werden na afloop door de fotograaf naar een dierenkliniek gebracht. Of de biggetjes gedood konden worden, want ze waren niet meer nodig. Gelukkig is dat niet gebeurd en werden ze bij de Familie Bofkont opgenomen. Ze mochten lekker bij Dafne in bed. Als Dafne knorde, kwamen ze op haar afgestormd. Knorren betekende melk. Overdag wierp Boy George zich op als oppas. K & K hebben een eigen webcam. Knor heeft een zacht karakter. Knorrie heeft de broek aan. Zijn beiden dol op aandacht en tikkertje spelen. Knor wordt al een echte massagejunk...
Lamme Zus

Lamme Zus - sinds 2007

Ach Lamme Zus... Zus van de Gebroeders Beer. Kreeg als biggetje op de kinderboerderij een klein wondje aan haar schouder dat niet goed behandeld is. Gevolg dat ze voor de rest van haar leven mank loopt. Ontzettend lief wijffie. Toen de Gebroeders Beer de grote varkenswereld in wilden, bleef ze alleen achter. Mee gaan kon niet, ze is door haar handicap niet snel en sterk genoeg om los in de groep varkens te leven. Toen kwam Caesar op Het Beloofde Varkensland. Dafne had zo'n gevoel dat die twee wel eens verkering zouden kunnen krijgen. En... dat was ook zo. Lamme Zus en Caesar de Tweede zijn dolverliefd en de hele Familie Bofkont Fanclub leeft met ze mee...
Madame Duroc

Madame Duroc - sinds 2007

Woonde op een Kinderboerderij. Kruising tussen een Duroc en een Pietrain, de twee meest felle varkensrassen. Oogverblindende schoonheid. Een atoombom tijdens haar berigheid. De mensen van de Kinderboerderij werden bang voor haar. De slacht was de enige optie. Dafne protesteerde en adviseerde een sterilisatie. Er werd een Varkenskliniek ingericht op Het Beloofde Varkensland waar Madame Duroc geopereerd is. Zware operatie met een lange herstelperiode. Het is allemaal goedgekomen. Madame Duroc heeft haar plaatsje binnen de Familie Bofkont veroverd. Heeft sjans met Wildeman en de Drie Musketiers. Ook erg populair tijdens de workshops vanwege haar schoonheid...
Mannetje Bromsnor

Mannetje Bromsnor - sinds 2001

Sliep in Dafne's bed. 6 weken oud. Zijn eerste geluid tegen haar: een zware, diepe brom. De naam was een feit: Mannetje Bromsnor. Lastige puber. Trok er overdag op uit met Billie Bofkont en wijlen Stalker. Wilde niks meer met Dafne te maken hebben. Vond haar een stom wijf. Bonkte wel 's avonds - als Bofkont en Stalker sliepen - tegen de deur en wilde op schoot. Moest een paar weken in de Varkensafslankkliniek. Doet zijn naam eer aan. Is nukkig en kribbig. Leidt sinds Stalkers overlijden (2006) een teruggetrokken leven. Is Billie Bofkont trouw gebleven. Moet niks hebben van geaai, geknuffel of gewriemel. Aan zijn lijf geen polonaise. Dafne is dol op hem.
Maximiliaan

Maximiliaan - sinds 2004

Maximiliaan! De held van Het Beloofde Varkensland. Wereldberoemd. Werd mishandeld door een groep studenten. Meegenomen naar een bruiloft in een Amsterdamse kerk, mishandeld (moest o.a. voor de grap gloeiend hete bitterballen eten) en werd midden in de nacht moederziel achtergelaten. Vastgebonden aan een paal op de Keizersgracht. Gek van angst. De brandweer moest er met 10 man sterk aan te pas komen om hem de Dierenambulance in te krijgen. Heel Nederland stond op z'n kop. Werd door Dafne en Eenvandaag uit Drenthe opgehaald naar Het Beloofde Varkensland. Na 4 maanden intensieve begeleiding is Max weer de oude geworden.
Miss Piggy

Miss Piggy - sinds 2004

Gered van de slacht als big van 2 maanden. Blauwe ogen. Haar staartje werd in de bio-industrie tot op het lichaam afgesneden. Opgehaald uit Appelscha. Kreeg vanaf de eerste dag een eigen weblog en werd daardoor beroemd in Japan. Woonde een poosje bij Dafne in het zomerhuis. Kreeg veel media-aandacht - zelfs de Japanse TV kwam langs - en zette de studio van BNN op stelten. Raakte bevriend met grote fan Myrte, haar tweelingbroer Lasse en hun zus Laura. Is uitgegroeid tot een enorm varken. Lief karakter. Maakt echt contact tijdens de massages en knort van genot. Trekt veel met Brutus en Theo op. Heeft een haat/liefde verhouding met Miss Universe.
Miss Universe

Miss Universe - sinds 2004

Een echte diva. Zat een week lang met Dafne in de etalage van Boekhandel Scheltema in Amsterdam om aandacht te vragen voor de varkens. Werd toegesproken door Rudy Kousbroek met zijn varkensversjes. Zat op de arm van Erica Terpstra en maakte Paul Cliteur bang. Werd bewonderd door Adriaan van Dis. Trad op in een toneelstuk. Zat op tafel bij Jack Spijkerman tijdens zijn TV uitzending. Maakt alle mannen het hof tijdens haar berigheid. Verleidde Opaatje en Prins Harrie. Kreeg van de laatste 5 prinsen en prinsessen, hield alleen Zwarte Prins over. Nam Beertje aan als stiefzoon. Blijkt een uitstekende moeder te zijn. Is sindsdien erg huiselijk geworden...
Moeke & Biggen

Moeke & Biggen sinds 2006

Moeke werd achtergelaten in een bos in Tilburg. Dafne werd door de Dierenbescherming gevraagd om haar te helpen vangen. Ze ging er met haar vaste reddingsteam - Dierenarts Peter Klaver & Dennis - naar toe. Het duurde een paar uur om Moeke onder narcose te krijgen. Ze vocht zich er steeds uit. Oorzaak: Moeke was hoogdrachtig. Enorm risico op miskraam. Eindelijk lag ze onder zeil en ging in het rietbusje mee naar Het Beloofde Varkensland. De volgende dag moest ze bijkomen van het grote avontuur. De dag daarop is ze bevallen van kerngezonde biggen: 1 zoon en 7 dochters. De hele Familie Hangbuik is bij elkaar gebleven.
Mokkeltje

Mokkeltje - sinds 2006

De eerstgeborene van Moeke. Dafne - die van Moeke niet bij de bevalling mocht zijn - hoorde haar in het voorbijlopen drinken. Een mooi bont zeugje. De hele bevalling is wel opgenomen. Videocamera op statief gezet en Moeke alleen gelaten. Mokkeltje was vanaf het begin een flink biggetje en haantje de voorste. Heeft in tegenstelling tot haar broer Prins Harrie haar vlekkenpatroon behouden. Een vrij varkentje, toegankelijk voor mensen. Houdt er van om onder haar kin gekriebeld te worden. Werd - net als haar moeder en haar zusters - gedekt door broer Prins Harrie. Dierenarts Peter Klaver heeft voor het gevolg daarvan een stokje gestoken...
Opaatje

Opaatje 1984-2008†

Opaatje werd 24 jaar en woonde in een aanleunwoning achter de geraniums. Was te oud om nog los in de varkensgroep te kunnen leven. Had een speciaal voor hem aangebouwd balkonnetje op het zuiden. Kwam op 20 jarige leeftijd naar Het Beloofde Varkensland, omdat hij nergens anders terecht kon. Had altijd alleen geleefd. Werd 'aangeprezen' als zijnde ooit een goede moeder geweest te zijn. Dafne rook echter een beer en ontwaarde na een afslankkuur inderdaad zijn mannelijkheid. Heeft veel sjans van de berige buurvrouwen. Overleefde een zware operatie, met als resultaat een tumor van 2,9 (!) kilo. Is dol op de vrouwtjes en op appeltjes...
Prins Harrie

Prins Harrie - sinds 2006

Enige zoon van Moeke. Rossig geboren met zwarte stippen. Kreeg al gauw een grijze waas over zijn kopje: De Boerka Big. Begon al met de oudste beweging toen hij 8 dagen oud was. Werd goed in de gaten gehouden door zijn fans via de webcam. Maakte veel amok toen Repelsteeltje er bij kwam als stiefzusje. Is door een kier van het hek ontsnapt toen Miss Universe berig was. Werd op 9 augustus 2007 vader van Zwarte Prins. Is een eigenheimer. Helemaal antracietgrijs geworden, bedekt met witte haartjes en heeft een grote ronde roze neus. Trekt er overdag op uit en komt iedere avond weer terug om bij zijn familie te slapen. Schat van een beertje...
Repelsteeltje

Repelsteeltje - sinds 2007

Op een dag ging de telefoon. Of Dafne een big van de operatietafel van een proefdierlaboratorium kon komen redden. Ze zei ja. Toen werd het stressen, want het rietbusje was diezelfde ochtend total loss gereden en de Volvo was kapot. Giel Beelen gebeld voor zijn auto. Die had geen rijbewijs meer. Ze kreeg niemand anders te pakken. Er geschiedde een wonder. Met een oude accu kreeg ze de Volvo aan de praat. Het werd een van de spannendste reddingsacties ever. Net als Hugo de Groot in de kist, werd Repelsteeltje in een operatiekar het lab uitgesmokkeld. Ze kreeg de toepasselijke naam: 'Niemand weet, niemand weet, dat ik Repelsteeltje heet'...
Rosamunde

Rosamunde - sinds 1997

Rosa was een verlegen kalf. Ziekelijk in het begin, veel aan de diarree. Veel kleiner dan Brutale Briet. Als het regende, stormde Dafne naar buiten met een badlaken om haar af te drogen. Toen ze hoorns kreeg, groeide haar zelfvertrouwen. Rosamunde is een zogenaamde stierkoe. Een koe met stierengedrag. Een soort pot. Verlegen is ze al lang niet meer. Toen ze volwassen werd, mochten de varkens niet meer in haar huis komen. Zelfs de haantjes konden niet meer op haar hek zitten. Als ze boos is, plant ze haar ellebogen in het land en rost met haar hoorns in het weiland. Een koetje met karakter. Geweldig beest, dol op een goede borstelbeurt. Is verknocht aan Brutale Griet...
Theo

Theo - sinds 2005

Theo werd samen met wijlen Wim op een akker gedumpt op de Veluwe. Een ongecastreerde beer, woest en wild. Dafne is er samen met haar reddingsteam een paar dagen mee zoet geweest om ze veilig op Het Beloofde Varkensland te krijgen. Er kwamen 2 dierenartsen met verdovingspijlen aan te pas. Theo was een ongeleid projectiel, niet ongevaarlijk ook. Peter Klaver heeft hem onder narcose gecastreerd in het licht van de koplampen van de Volvo. Het heeft maanden geduurd tot Theo wat vertrouwen in mensen kreeg. In het van-man-tot-man-gevecht met Maximiliaan kwam hij als winnaar uit de bus. Een schat van een beer, maar schuw voor vreemden...
Vrouw Vos

Vrouw Vos - sinds 1997

Krullerige vacht als een kokosmat, gouden ogen, geurt naar lavas (maggiplant). Heeft 50% wildzwijnenbloed door haar aderen vloeien. Heette als big Voske (naar J.J.Voskuil). Toen ze volwassen werd, was die naam te lieflijk. Door haar sterke, bazige karakter werd het Vrouw Vos. Komt uit een bijzondere varkenshouderij. Daar werden 300 harde worstjes uit 1 Vrouw Vos gemaakt. De boer kreeg gedoe met de overheid. Al zijn bijzondere varkens zijn toen geslacht. Vrouw Vos is de laatste van deze stunning beauties. Wordt nu zichtbaar een dagje ouder, milder en grijzer. Fantastisch beest. Houdt van aandacht en massages, maar wil echt veroverd worden.
Wildeman

Wildeman - sinds 2006

En toen liep er zomaar ineens een klein zwijntje in een streepjespyamaatje op Het Beloofde Varkensland: Wildeman. Prachtdiertje. Zoon van Evert, een grote zwarte keiler. In gevangenschap geboren, dus heel tam. Hij was erg blij toen hij hier een vriendje kreeg: Dappere Dodo. Die 2 waren onafscheidelijk. Wildeman is het meest kalme varken van alle Bofkonten. Dankt zijn naam uit de Germaanse mythologie: Hij die de stam bewaakt. Razendsnel en lichtvoetig. Loopt niet, maar danst. Erg slim, altijd op zoek of er ergens nog wat te klooien valt. Pestkop. Slaapt nog steeds samen met Dappere Dodo. Is net zo gek op massages als de andere Bofkonten...
Wilde Sjouk

Wilde Sjouk - sinds 2011

Zus van Broertje. Beiden komen ze uit Friesland. Twee biggetjes uit een varkenshouderij met een voor mij bijzonder verleden. Met staart. Ik was er op tijd bij en kon dus aan de boer vragen of hij Broertje & Sjouk wilde overslaan met het couperen. Hun moeder had een opvallend oormerk, Nummer 4469. Het gironummer van Familie Bofkont is 469. Dat zijn dan van die rare dingen die je opvallen, omdat je niet zo goed weet waar je kijken moet. Zoveel zeugen naast elkaar, zoveel biggen. En je kunt er maar twee meenemen. De boer had van te voren al twee beste biggen uitgezocht. Na een maand kwam Aaltje erbij. Zeeman nam de rol van lieve oom met verve op zich. Wat een bofkonten! (zie Aaltje, Broertje, Zeeman).
Zeeman

Zeeman - sinds 2007

Zeeman (Caesar de Tweede) werd ook vetgemest in de achtertuin van de slager. In september 2007 ging Dafne met ze mee naar het strand. Ze liep met Zeeman de zee in. Hij vond het prachtig en liet zich zo in de branding vallen. Op 22 november 2007 zou Zeeman geslacht gaan worden. Op 30 meter afstand van de slachterij bleef hij stokstijf staan. Hij wilde niet meer voor of achteruit. Toen hij werd opgeladen in een trailer, brak hij de hele boel af. Dafne heeft hem toen van de slager gekocht voor 2000 euro. Dankzij Familie Bofkont Fans en een bedrijf uit Utrecht kon Zeeman op Het Beloofde Varkensland komen. Daar werd hij verliefd op Lamme Zus. Hij doet een moord voor een massage.
Zwarte Prins

Zwarte Prins - sinds 2007

Liefdesbaby van Miss Universe en Prins Harrie. Na een moeizame bevalling als enig kind overgebleven uit een nestje van 5. Hij was ongelooflijk klein, maar vocht voor zijn leven. Miss Universe bleek geen melk voor hem te hebben. Dafne heeft hem grootgebracht met de fles. Na een paar weken kwam Beertje erbij als stiefbroertje. Miss Universe moest daar aanvankelijk niks van hebben, maar ging na een poosje overstag. Nu slapen ze nog steeds samen, Zwarte Prins altijd lekker in het midden. Hij is over zijn schuwheid heengegroeid. Vindt het nu heerlijk om geaaid te worden. Wel voorzichtig benaderen, hij moet zich veilig kunnen voelen...

Copyright 1997-2008 Familie Bofkont / Het Beloofde Varkensland | Techniek Computerduizendpoot Dennis Kennedy